Zdravá fitness jablkovo – čokoládová bábovka

babovka

Potrebujeme:
350g jablko, 400g ovsené vločky, 10g jedlá sóda, 2PL kokosový olej, 220g, biely jogurt, 5g škorica, 120g med, 3ks vajíčka, 2PL kakao
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie časti a vymixujeme na kašu. Ovsené vločky tiež vymixujeme na jemnú zmes.

Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtka vymixujeme s medom do peny a pridávame
postupne ostatné suroviny. Nakoniec pridáme ovsené vločky zmiešané s jedlou sódou a škoricou. Nakoniec lyžicou vmiešame vyšľahaný sneh z bielok. Zmes rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do menšej časti pridáme kakao.

Cesto dáme do silikónovej formy a vrstvime. Ak nemáme silikónovú formu tak formu potrieme kokosovým olejom a vysypeme rozmixovanými vločkami. (priemer formy cca 23cm)

Pečieme v rúre cca 60min pri 150st. Bábovka je tuhšia než klasická bábovka. Podávame ku káve.

Za recept ďakujeme autorke: Veronika Očipová

Veronika Očipová

NEPREHLIADNI NAŠU NOVINKU

3